Špenátová polévka I
Seznam surovin
- kadeřávek 1 hrst
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- fenykl 1 kus
- špenát 4 hrsti (čerstvý)
- celer řapíkatý 3 snítky
- brambory 1 kus
- vývar kuřecí 1,2 litru
- šťáva limetková (na dochucení)
- ořechy (na ozdobu)
- semínka (na ozdobu)
- olej řepkový 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, kadeřávek a oloupanou bramboru na kousky, fenykl na proužky, celer na plátky. V hrnci rozpalte olej a orestujte cibuli a česnek. Pak přidejte zbylou zeleninu, krátce ji opečte a zalijte vývarem. Osolte, opepřete a vařte, dokud nejtužší kousky nezměknou, nemělo by to trvat déle než 20 minut. Pak polévku rozmixujte dohladka, dolaďte limetovou šťávou, ozdobte ořechy, semínky a podávejte.
Poznámka k receptu
Po zimě máme chuť na čerstvé lupení. Základem téhle očišťující polévky je kadeřávek, fenykl a celer. a doplňte ji tím, co právě roste. Nejdostupnější je špenát, ale hodí se i mladý mangold, kopřivy nebo pampeliškové listy.
Načítám komentáře...