Špenátová polévka I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, kadeřávek a oloupanou bramboru na kousky, fenykl na proužky, celer na plátky. V hrnci rozpalte olej a orestujte cibuli a česnek. Pak přidejte zbylou zeleninu, krátce ji opečte a zalijte vývarem. Osolte, opepřete a vařte, dokud nejtužší kousky nezměknou, nemělo by to trvat déle než 20 minut. Pak polévku rozmixujte dohladka, dolaďte limetovou šťávou, ozdobte ořechy, semínky a podávejte.

Poznámka k receptu

Po zimě máme chuť na čerstvé lupení. Základem téhle očišťující polévky je kadeřávek, fenykl a celer. a doplňte ji tím, co právě roste. Nejdostupnější je špenát, ale hodí se i mladý mangold, kopřivy nebo pampeliškové listy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...