Špenátová polévka s ovesnými vločkami
Seznam surovin
- špenát 500 gramů (čerstvý nebo mražený)
- mléko 500 mililitrů (plnotučné)
- ovesné vločky 4 lžíce
- olej řepkový 3 lžíce
- cibule 1 kus (větší)
- česnek 4 stroužky
- smetana
- sýr Parmezán
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme česnek a ovesné vločky a restujeme dozlatova. Přidáme špenát, opět restujeme, zalijeme mlékem a 5 minut povaříme. Pak rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a zjemníme smetanou. Podáváme s opečenými kostičkami bílého chleba a strouhaným parmezánem. Dle chuti opepříme
Načítám komentáře...