Špenátová polévka s vejcem
Seznam surovin
- špenát mražený 500 gramů (protlak)
- vývar kuřecí 1 litr
- vejce 4 kusy (uvařená natvrdo)
- smetana 1 decilitr
- cibule 2 kusy (menší)
- olej 2 lžíce
- koření polévkové (podle potřeby)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- petržel hladkolistá (nasekaná, na ozdobení)
Postup přípravy
V hrnci rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme mírně rozmrzlý špenátový protlak, vše zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu.
Pak polévku rozmixujeme dohladka (nejlépe ponorným mixérem), krátce povaříme, osolíme, opepříme, případně dochutíme polévkovým kořením.
Při podávání vložíme doprostřed každého talíře půlku vařeného vejce řezem nahoru, kolem něj nalijeme opatrně horkou polévku a smetanu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
Načítám komentáře...