Špenátový krém s pečenou štikou
Seznam surovin
- vývar kuřecí 4 decilitry (nebo zeleninový)
- smetana na vaření 4 decilitry
- špenát 7 hrstí (čerstvý, mladý)
- štika 4 plátky (malé kousky bez kostí)
- cibule šalotka 2 kusy
- česnek 4 stroužky
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- olej olivový
- máslo 1 lžíce
- limetková kůra 1 špetka
- zázvor (mletý)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme trochu oleje s máslem, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotku s česnekem a krátce je orestujeme. Přidáme 6 hrstí opraných a odkapaných listů mladého špenátu, krátce je orestujeme, zalijeme vývarem a smetanou a povaříme asi 3 minuty.
Polévku přelijeme do mixéru, osolíme ji, opepříme, přidáme trochu mletého zázvoru, limetkovou kůru a sójovou omáčku a vše rozmixujeme na hladký krém. Porce štiky osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a pomalu je opečeme z obou stran v pánvi na oleji. Zbylou hrst špenátových listů krátce orestujeme na oleji (jen tak, aby zavadly), osolíme je a opepříme.
Polévku rozdělíme do hlubokých talířů, do každého vložíme porci opečené štiky a ozdobíme orestovanými špenátovými listy a nakonec každou porci pokapeme trochou olivového oleje.
Načítám komentáře...