Špenátový krém s uzeným lososem
Seznam surovin
- cibule 1 kus
- olej 1 lžíce
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- vývar masový 1 litr
- špenát 250 gramů (čerstvý+na ozdobení)
- mléko 2 lžíce
- špenát mražený 1 balení
- česnek 2 stroužky
- smetana 200 mililitrů (zakysaná)
- losos uzený 100 gramů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli. Zasypte ji moukou a zalijte masovým vývarem. Pořádně rozmíchejte a nechte 10 minut provařit, aby se nedělaly hrudky.
2. Mezitím na jiné pánvi nechte zavadnout čerstvé špenátové listy a v hrnci rozehřejte na troše mléka mražený špenát.
3. Vše přidejte do vývaru, společně s prolisovanými stroužky česneku, a opět povařte. Přidejte zakysanou smetanu a nechte ještě znovu prohřát.
4. Vše promixujte tyčovým mixérem, dochuťte solí a pepřem a podávejte s uzeným lososem, nakrájeným na plátky. Dozdobte několika lístky čerstvého špenátu.
Načítám komentáře...