Výborná Dýňová polévka
Seznam surovin
- dýně 1 kus (muškátová)
- cibule 1 kus
- olej olivový 3 lžíce
- česnek 1 stroužek
- sůl
- pepř
- kari 1 lžička
- ořechy vlašské 3 lžíce
- bujon 2 kelímky (Knorr bohatý bujon zeleninový)
Postup přípravy
1. Připravte si zeleninový vývar z 2 vaniček Bohatého bujónu. Dýni oloupejte, vydlabejte dužinu a nakrájejte na menší kostky. Do rozpáleného hrnce dejte olivový olej, přidejte cibulku, česnek, a jakmile se rozvoní, přidejte dýni a restujte. Za 2–3 minuty přidejte kari, zlehka orestujte a zalijte 2/3 připraveného vývaru.
2. Přikryjte poklicí a duste, dokud nebude dýně měkká.
3. Když změkne, přidejte zbytek vývaru a pomocí tyčového mixéru ji rozmixujte dohladka. Servírujte sypané nasekanými vlašskými ořechy.
Načítám komentáře...