Zelená kari polévka s tuňákem a makadamovými ořechy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do rozehřátého woku zastříknutého olejem přidejte kari pastu. Promíchejte ji s polovinou kokosového mléka, přidejte kousky ryby a společně prohřejte.

2. Přesuňte do hrnce, zalijte zbytkem kokosového mléka a rybím vývarem, zahustěte kokosovým krémem a přiveďte k varu. Přidejte cuketu s hráškem, cibulkou, paprikou a pokrájenými chilli papričkami. Přidejte hořčičná semínka a mírným varem vařte asi 25 minut. Pak prohřejte s lístky koriandru. Podávejte posypané makadamovými oříšky a s opečeným toastovým chlebem.

Poznámka k receptu

Kari (hlavně kurkuma v něm obsažená) chrání mozek před degenerativními změnami, ořechy a tuňák jeho výkon zvyšují.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...