Zelená kari polévka s tuňákem a makadamovými ořechy
Seznam surovin
- olej arašídový 1 lžíce
- curry pasta 1 lžíce (zelená)
- kokosové mléko 400 mililitrů
- tuňák 400 gramů (pokrájený na nudličky)
- vývar rybí 500 mililitrů
- kokosový krém 200 mililitrů
- cuketa 1 kus
- hrášek zelený 100 gramů (čerstvý nebo mražený)
- cibulka jarní 2 kusy (nakrájená na kolečka)
- paprika kapie 1 kus (pokrájená na tenká kolečka)
- paprika chilli 2 kusy
- semínka 1 lžíce (hořčičná)
- ořechy 50 gramů (makademové najemno nastrouhané)
- koriandr 1 šálek (lístky)
- sůl
Postup přípravy
1. Do rozehřátého woku zastříknutého olejem přidejte kari pastu. Promíchejte ji s polovinou kokosového mléka, přidejte kousky ryby a společně prohřejte.
2. Přesuňte do hrnce, zalijte zbytkem kokosového mléka a rybím vývarem, zahustěte kokosovým krémem a přiveďte k varu. Přidejte cuketu s hráškem, cibulkou, paprikou a pokrájenými chilli papričkami. Přidejte hořčičná semínka a mírným varem vařte asi 25 minut. Pak prohřejte s lístky koriandru. Podávejte posypané makadamovými oříšky a s opečeným toastovým chlebem.
Poznámka k receptu
Kari (hlavně kurkuma v něm obsažená) chrání mozek před degenerativními změnami, ořechy a tuňák jeho výkon zvyšují.
Načítám komentáře...