ZELENINOVÁ POLÉVKA S ČERVENOU ČOČKOU
Seznam surovin
- mrkev 400 gramů
- pórek 100 gramů
- petržel kořenová 100 gramů
- čočka červená 100 gramů
- česnek 3 stroužky
- voda 1,2 litru
- kmín římský 1/2 lžičky (drcený)
- fenykl 1/2 lžičky (drcený)
- máslo 2 lžíce (přepuštěné)
- sůl
- petržel hladkolistá (k podávání)
Postup přípravy
Mrkev a petržel oloupejte a spolu s pórkem nakrájejte na kolečka. Červenou čočku propláchněte, česnek nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte máslo a zeleninu na něm orestujte. Přidejte česnek a koření a ještě minutu restujte. Zalijte vodou, osolte a pod poklicí přiveďte k varu. Vařte 15 minut. Poté přidejte propláchnutou červenou čočku a vařte dalších 15 minut. Hotovou polévku částečně rozmixujte a podávejte zdobenou čerstvou petrželkou.
Načítám komentáře...