Krevetová polévka se zázvorem
Seznam surovin
- paprička chilli červená 5 kusů (sušené)
- cibule 2 kusy (malé nasekané )
- zázvor 2 lžíce (čerstvě nastrouhaný)
- citronová tráva 1 lžíce
- krevety 1 lžička (krevelová pasta)
- šafrán 1 lžička (mletý)
- olej 4 lžíce
- krevety 600 gramů (čerstvé, syrové)
- kokosové mléko 500 mililitrů
- sójové klíčky 100 gramů
- máta 10 lístků
Postup přípravy
Chilli papričky namočíme na 15 minut do horké vody. Vyjmeme je, necháme okapat a rozmixujeme s cibulí, zázvorem, citrónovou trávou, krevelovou pastou, šafránem a 2 lžícemi oleje.
Krevety opečeme na 1 lžíci oleje, až jsou sytě červené. Přilijeme 750 ml vody a nepřikryté vaříme 30 minut. Vývar přecedíme přes síto.
Rozmixovanou pastu 6 minut opečeme ve woku na 1 lžíci oleje. Přilijeme scezený vývar a kokosové mléko. Zvolna vaříme 5 minut. Přidáme krevety a vaříme, až zčervenají. Přimícháme okapané sójové výhonky a prohřejeme je.
Polévku rozdělíme do misek, ozdobíme mátou a podáváme.
Načítám komentáře...