Kroupová polévka s fazolemi
Seznam surovin
- kroupy 2 lžíce (nebo krupky)
- fazole bílé 2 lžíce (namočené přes noc)
- uzené maso 200 gramů
- voda 1,5 litru
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- sádlo 2 lžíce (nebo olej)
Postup přípravy
Kroupy propláchněte, fazole slijte a spařte horkou vodou. Vše dejte vařit do vroucí vody.
Na rozpáleném sádle nebo oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte nakrájený česnek, zaprašte moukou, zřeďte vývarem z krup a umíchejte hladkou jíšku. Přidejte ji ke kroupám a měkkým fazolím, rozmíchejte, osolte a opepřete a nechte asi 5 minut vařit.
Maso nakrájejte na kostičky a opečte ho na pánvičce na trošce sádla nebo oleje. Vložte ho do polévky a už nevařte. Polévku podávejte samotnou nebo s chlebem.
Poznámka k receptu
Pokud máte chléb starší, nakrájejte ho na kostičky a osmažte na sádle s přidáním pokrájeného česneku (ten musíte včas vyndat, aby nezhořkl).
Načítám komentáře...