Krupičková polévka s knedlíčky
Seznam surovin
- zelenina kořenová 250 gramů (mrkev, celer, petržel, pórek)
- máslo 20 gramů
- olej 2 lžíce
- dětská krupice 40 gramů
- bujon zeleninový 1 lžička (sypký)
- sůl
- pepř
Na knedlíčky:
- vejce 1 kus
- máslo 25 gramů
- drůbeží vnitřnosti 70 gramů (játra)
- petržel hladkolistá 2 lžíce (jemně nasekaná)
- strouhanka
- sůl
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
Zeleninu očistěte a nakrájejte na tenké nudličky. Lehce ji osmahněte na rozehřáté směsi másla a oleje, posypte krupičkou a ještě krátce opékejte.
Zalijte cca 750 ml studené vody, přidejte bujon, sůl, pepř a zvolna vařte za občasného promíchání asi 10 minut. Mezitím utřete změklé máslo s naškrábanými játry, vmíchejte vejce, lžíci petrželky, koření a zahustěte strouhankou.
Z hmoty utvořte knedlíčky, vhoďte je do polévky a několik minut povařte. Nakonec vmíchejte zbylou petrželku.
Načítám komentáře...