Kukuřičná polévka s chilli
Seznam surovin
- vývar kuřecí 400 mililitrů
- kukuřičky 300 gramů (mražené)
- klobása papriková 200 gramů
- smetana 150 mililitrů
- olej 40 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 30 gramů
Na salsu:
- kukuřice 100 gramů (zrna)
- paprika červená 70 gramů
- paprika zelená 70 gramů
- rajčatový protlak 2 lžíce
- vývar 2 lžíce
- koriandr 1 lžička (pokrájené lístky)
- paprička chilli červená 1/2 lžičky
- sůl
Postup přípravy
V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje, přidáme okapanou kukuřici a orestujeme ji dozlatova. Přisypeme mouku, zpěníme ji, zalijeme vychladlým vývarem, rozmícháme a povaříme. Snížíme teplotu a zvolna provaříme. Mezitím připravíme salsu.
Papriku nakrájíme na kostičky, orestujeme na zbylém oleji s kukuřicí, přidáme protlak, opečeme a promícháme. Do směsi vložíme opečenou kukuřici, chilli, vývar a krátce provaříme. Podle chuti přisolíme. Nakonec přimícháme pokrájený koriandr a odstavíme.
Polévku rozmixujeme, přecedíme do čistého kastrolu, přilijeme smetanu, dochutíme solí a necháme převařit. Klobásu nasucho opečeme a vmícháme do salsy. Hotovou polévku rozdělíme do misek doplníme salsou a vrch ozdobíme několika lístky koriandru.
Načítám komentáře...