Kukuřičná polévka s chilli

Seznam surovin

Na salsu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje, přidáme okapanou kukuřici a orestujeme ji dozlatova. Přisypeme mouku, zpěníme ji, zalijeme vychladlým vývarem, rozmícháme a povaříme. Snížíme teplotu a zvolna provaříme. Mezitím připravíme salsu.

Papriku nakrájíme na kostičky, orestujeme na zbylém oleji s kukuřicí, přidáme protlak, opečeme a promícháme. Do směsi vložíme opečenou kukuřici, chilli, vývar a krátce provaříme. Podle chuti přisolíme. Nakonec přimícháme pokrájený koriandr a odstavíme.

Polévku rozmixujeme, přecedíme do čistého kastrolu, přilijeme smetanu, dochutíme solí a necháme převařit. Klobásu nasucho opečeme a vmícháme do salsy. Hotovou polévku rozdělíme do misek doplníme salsou a vrch ozdobíme několika lístky koriandru.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...