Kuřecí polévka s rýžovými nočky
Seznam surovin
- mrkev 1 kus
- cibulka jarní 2 kusy
- kuřecí maso 250 gramů (prsa)
- vývar masový 9 decilitrů (kuřecí)
Na těsto:
- sůl 2 špetky
- chléb toastový 2 plátky (bez kůrky)
- rýže 250 gramů (vařená nebo dušená)
- vejce 1 kus
- sýr krémový 30 gramů
- pažitka 1 lžíce (nakrájená)
- pepř bílý 1 špetka (mletý)
Postup přípravy
Vývar přivedeme zvolna k varu, přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa a vaříme 5 minut. Přidáme na plátky ozdobně nakrájenou mrkev a vaříme dalších 5 minut.
Toastový chléb nakrájíme na kostičky a v sekacím strojku ho nasekáme na jemnou drť. Drť přendáme do mísy a přidáme vařenou rýži, vejce, jemný sýr tvarohového typu a pažitku. Směs promícháme, dochutíme solí a pepřem a necháme 5 minut odležet. Z připravené hmoty lžičkou tvarujeme nočky a vaříme je 7 minut ve vroucí osolené vodě.
Polévku doplníme nakrájenou jarní cibulkou a necháme přejít varem. Nočky rozdělíme na talíře a přelijeme polévkou.
Poznámka k receptu
Pokud vám nevadí, že bude vývar mírně zakalený, můžete nočky uvařit přímo v polévce.
Načítám komentáře...