Lasagnová polévka
Seznam surovin
Na polévku:
- lasagne 250 gramů (pláty)
- sůl
- olej olivový 2 lžíce
- cibule 1 kus
- klobása 230 gramů (italská, může být i pálivá)
- česnek 3 stroužky
- oregano 1 lžička (sušené)
- rajčatový protlak 2 lžíce
- vývar kuřecí 4 hrnky
- rajčata sterilovaná 1 plechovka (krájená)
- bazalka 1 lžíce (čerstvá, nasekaná)
- sýr Parmezán 1/3 hrnku (nastrouhaný)
- smetana na šlehání 1/4 hrnku
Na ozdobení:
- sýr Ricotta 4 lžíce
- bazalka 1 lžíce (čerstvá, nakrájená)
Postup přípravy
Pláty na lasagne rozlámeme na kousky, vhodíme je do většího množství vroucí osolené vody a uvaříme podle návodu na obalu „al dente“ (tvrdší na skus). Scedíme je a promícháme se lžící olivového oleje.
Mezitím v pánvi rozehřejeme druhou lžíci olivového oleje a zesklovatíme na něm oloupanou a najemno nasekanou cibuli. Přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, nasekaný česnek a oregano a za stálého míchání opékáme asi 3 minuty. Přidáme rajský protlak a dále opékáme za stálého míchání ještě 2 minuty.
Pak přilijeme kuřecí vývar, rajčata z plechovky a 1 hrnek vody, polévku přivedeme k varu a povaříme asi 10 minut do zhoustnutí.
Do polévky vmícháme uvařené lasagne, bazalku, parmazán a smetanu a zvolna povaříme ještě 2 minuty. Rozdělíme ji do misek a každou porci ozdobíme kopečkem ricotty a nakrájenou bazalkou.
Poznámka k receptu
1 hrnek = 250 ml
Načítám komentáře...