Lasagnová polévka

Seznam surovin

Na polévku:

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Pláty na lasagne rozlámeme na kousky, vhodíme je do většího množství vroucí osolené vody a uvaříme podle návodu na obalu „al dente“ (tvrdší na skus). Scedíme je a promícháme se lžící olivového oleje.

Mezitím v pánvi rozehřejeme druhou lžíci olivového oleje a zesklovatíme na něm oloupanou a najemno nasekanou cibuli. Přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, nasekaný česnek a oregano a za stálého míchání opékáme asi 3 minuty. Přidáme rajský protlak a dále opékáme za stálého míchání ještě 2 minuty.

Pak přilijeme kuřecí vývar, rajčata z plechovky a 1 hrnek vody, polévku přivedeme k varu a povaříme asi 10 minut do zhoustnutí.

Do polévky vmícháme uvařené lasagne, bazalku, parmazán a smetanu a zvolna povaříme ještě 2 minuty. Rozdělíme ji do misek a každou porci ozdobíme kopečkem ricotty a nakrájenou bazalkou.

Poznámka k receptu

1 hrnek = 250 ml

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...