Ledová jahodová polévka
Seznam surovin
- jahody 400 gramů
- víno červené 2 decilitry
- smetana zakysaná 100 gramů (pevná)
- voda 1 decilitr (studená)
- cukr krupice 50 gramů
- limetka 1 kus
- cukr vanilkový 1 balení
- moučka kukuřičná (škrob) 2 lžíce
- máta 5 listů (nebo meduňka)
Postup přípravy
Jahody omyjeme a rozmačkáme v kastrolu s oběma druhy cukru. Zalijeme je červeným vínem a přivedeme k varu. Pak přilijeme kukuřičný škrob rozmíchaný v 1 dl studené vody, polévku provaříme 30 vteřin a necháme vychladit.
Limetku dobře omyjeme, nastrouháme z ní kůru a promícháme ji se zakysanou smetanou. Šťávu z limetky vymačkáme a vmícháme do vychladlé polévky.
Studenou polévku rozdělíme do talířů a každou porci ozdobíme noky vykrojenými z ochucené smetany pomocí dvou lžic. Nakonec polévku ozdobíme lístky máty nebo meduňky.
Poznámka k receptu
Ozdobte polévku ještě tenkými nudličkami limetkové kůry a podávejte ji na nádobě s ledovou tříští, aby zůstala hezky studená.
Načítám komentáře...