Ledová třešňová polévka
Seznam surovin
- voda 1 litr
- třešně 500 gramů
- víno červené 2,5 decilitru
- smetana na šlehání 4 lžíce
- cukr 3 lžíce
- moučka škrobová 2 lžičky
- šťáva citronová
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Třešně omyjeme, vypeckujeme, vložíme je i se šťávou, kterou pustily, do kastrolu, zalijeme je vodou a červeným vínem a uvaříme doměkka.
Pak třešně i s vodou a vínem rozmixujeme, vmícháme do nich škrobovou moučku rozmíchanou v trošce studené vody a ještě krátce povaříme, dokud směs nezhoustne (polévka by ale měla stále zůstat tekutá, i po vychlazení). Hotovou polévku přisladíme, lehce ji osolíme a dochutíme citronovou šťávou.
Na závěr do ní vmícháme smetanu, aby byla jemnější. Před podáváním necháme polévku několik hodin dobře vychladit.
Poznámka k receptu
Nemáte-li červené víno, nahraďte ho obyčejnou studenou vodou.
Polovinu třešní lze nahradit višněmi, polévka bude pikantnější.
K polévce můžete podávat piškoty, oplatky nebo doma připravené skořicové krutony. Nakrájejte několik plátků toastového chleba na trojúhelníčky, opečte je dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C a pak promíchejte s rozpuštěným máslem ochuceným skořicovým cukrem.
Načítám komentáře...