Lososová polévka s koprem
Seznam surovin
- losos 250 gramů (filety)
- máslo 2 lžíce
- mouka pšeničná hladká 3 lžíce
- vývar masový 250 mililitrů
- mléko 750 mililitrů
- sůl
- pepř bílý
- šťáva citronová
- kopr (na ozdobu )
- citronová kůra (na ozdobu)
Postup přípravy
Zlehka osolte 250 g lososových fi letů a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Nechte 10 minut odstát a potom pečte v troubě vyhřáté na 190 °C asi 10 minut. V hrnci rozehřejte 2 lžíce másla a zasypte ho 3 lžícemi hladké mouky. Zlehka opražte a zalijte 250 ml vychladlého masového vývaru. Přilijte 750 ml mléka a 15 minut povařte. Lososa rozdělte vidličkou na menší kousky a přidejte je k vývaru s mlékem. Dochuťte solí, bílým pepřem a citronovou šťávou. Dozdobte čerstvým koprem a kůrou z citronu
Načítám komentáře...