MANGOLDOVÁ POLÉVKA
Seznam surovin
- mangold 1 svazek
- salát polníček 200 gramů
- rukola 2 hrsti
- cibule 1 kus
- vývar kuřecí 1,5 litru
- tymián 4 snítky
- šťáva citronová 1 lžíce
- ředkvičky (na ozdobu)
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte na kousky nasekaný mangold, nechte ho krátce zavadnout a zalijte vývarem. Osolte, opepřete a vařte asi 10–15 minut, dokud nezměknou i silnější části mangoldu. Pak přidejte lístky tymiánu, polníček a rukolu, krátce povařte a rozmixujte dohladka. Hotovou polévku můžete dochutit citronovou šťávou. Podávejte ozdobené plátky ředkviček.
Načítám komentáře...