Mangoldová polévka s cizrnou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Bramboru oloupejte a dejte vařit doměkka.

2. Mangold důkladně omyjte, několik lístků si nechte na ozdobu a zbytek povařte 5 minut ve vroucí vodě, dokud není měkký.

3. Cibuli nakrájejte nadrobno. Do hrnce dejte máslo, nechte ho rozpustit a v něm zpěňte cibuli. Potom ji zaprašte moukou, zlehka promíchejte a pomalu vlévejte půlku vývaru. Pořádně metličkou promíchejte, aby nevznikly hrudky, a dolijte zbytkem vývaru.

4. Mléko rozmíchejte s vejcem.

5. Mangold a bramboru nakrájejte na větší kusy, vložte je do vývaru a zalijte mlékem s vejcem. Povařte alespoň 10 minut.

6. Sundejte z plotny a vše důkladně rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Poté přidejte okapanou cizrnu a ještě provařte.

7. Dochuťte solí a muškátovým oříškem. 8. Dozdobte zbylým mangoldem, polníčkem a výhonky červené řepy.

Poznámka k receptu

Posypte nastrouhaným plísňovým sýrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...