Mangoldová polévka s cizrnou
Seznam surovin
- brambory 1 kus
- mangold 200 gramů
- cibule 2 kusy (menší)
- máslo 2 lžíce
- mouka pšeničná hladká 20 gramů
- vývar masový 300 mililitrů
- mléko 100 mililitrů
- vejce 1 kus
- cizrna 1 kus (malá konzerva)
- muškátový oříšek
- salát polníček 1 hrst (čerstvéh)
- řepa červená 1 hrst (výhonků)
- sůl
Postup přípravy
1. Bramboru oloupejte a dejte vařit doměkka.
2. Mangold důkladně omyjte, několik lístků si nechte na ozdobu a zbytek povařte 5 minut ve vroucí vodě, dokud není měkký.
3. Cibuli nakrájejte nadrobno. Do hrnce dejte máslo, nechte ho rozpustit a v něm zpěňte cibuli. Potom ji zaprašte moukou, zlehka promíchejte a pomalu vlévejte půlku vývaru. Pořádně metličkou promíchejte, aby nevznikly hrudky, a dolijte zbytkem vývaru.
4. Mléko rozmíchejte s vejcem.
5. Mangold a bramboru nakrájejte na větší kusy, vložte je do vývaru a zalijte mlékem s vejcem. Povařte alespoň 10 minut.
6. Sundejte z plotny a vše důkladně rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Poté přidejte okapanou cizrnu a ještě provařte.
7. Dochuťte solí a muškátovým oříškem. 8. Dozdobte zbylým mangoldem, polníčkem a výhonky červené řepy.
Poznámka k receptu
Posypte nastrouhaným plísňovým sýrem.
Načítám komentáře...