Meruňková polévka

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Meruňky omyjeme, překrojíme na půlky a vyjmeme pecky. V kastrolu rozmícháme džus s vodou, medem, citronovou šťávou a kůrou, mletou skořicí a zázvorem. Do této směsi vložíme rozpůlené meruňky a dusíme pod pokličkou 4 - 5 minut.

Mandle opečeme nasucho na teflonové pánvi. Jogurt prošleháme s citronovou šťávou a cukrem.

Meruňkovou polévku rozdělíme na talíře, každou porci posypeme opraženými mandlemi, ozdobíme meduňkou a podáváme s našlehaným ochuceným jogurtem.

Poznámka k receptu

Meruňková polévka je výborná s kopečkem citronové nebo vanilkové zmrzliny.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...