Mexická polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kolečka cibule a za stálého míchání je osmahneme. Pak je zaprášíme hladkou moukou a opět za stálého míchání ji necháme opražit. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme, přidáme omytá rajčata nakrájená na kousky a vaříme asi 20 minut.

Polévku prolisujeme přes síto, vrátíme zpět do hrnce a přidáme do ní maso z vepřové konzervy nakrájené na kostky o velikosti 2 x 2 cm. Vmícháme také fazole v tomatě a polévku povaříme 5 minut.

Na závěr polévku podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme chilli a posypeme nastrouhaným křenem. Podáváme ji s topinkami nebo toasty z bílého pečiva.

Poznámka k receptu

Připravte si polévku jeden den předem, aby se mohla dostatečně rozležet. S čerstvě nastrouhaným křenem pak chutná opravdu skvěle. Místo topinek nebo toastů ji můžete podávat s vařenými těstovinami (mušlemi), které do polévky přidáte těsně před podáváním.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...