Mexická polévka
Seznam surovin
- vývar 7,5 decilitru (masový nebo zeleninový)
- vepřové maso ve vlastní šťávě 1 konzerva (nejlépe s 80% podílem masa)
- fazole sterilované 1 plechovka (v tomatě, asi 330 g)
- rajčata 250 gramů
- cibule 1/2 hrnku (nakrájená na kolečka)
- křen (čerstvý, kousek)
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- koření chilli (mleté)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kolečka cibule a za stálého míchání je osmahneme. Pak je zaprášíme hladkou moukou a opět za stálého míchání ji necháme opražit. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme, přidáme omytá rajčata nakrájená na kousky a vaříme asi 20 minut.
Polévku prolisujeme přes síto, vrátíme zpět do hrnce a přidáme do ní maso z vepřové konzervy nakrájené na kostky o velikosti 2 x 2 cm. Vmícháme také fazole v tomatě a polévku povaříme 5 minut.
Na závěr polévku podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme chilli a posypeme nastrouhaným křenem. Podáváme ji s topinkami nebo toasty z bílého pečiva.
Poznámka k receptu
Připravte si polévku jeden den předem, aby se mohla dostatečně rozležet. S čerstvě nastrouhaným křenem pak chutná opravdu skvěle. Místo topinek nebo toastů ji můžete podávat s vařenými těstovinami (mušlemi), které do polévky přidáte těsně před podáváním.
Načítám komentáře...