Mléčná polévka
Seznam surovin
- mléko 5 decilitrů
- voda 5 decilitrů
- tuk 50 gramů
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- vejce 4 kusy
- ocet 1 lžíce
- bobkový list 2 listy
- koření polévkové 1 lžička
- sůl
- petržel kadeřavá/kudrnka
- pažitka
Postup přípravy
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozšleháme, osolíme a povaříme. Do polévky přidáme ocet, bobkový list a mléko a zvolna vaříme asi 30 minut.
Polévku dochutíme polévkovým kořením, opatrně do ní postupně vpouštíme vejce vyklepnutá jednotlivě do šálku a necháme je mírně vařit, až bílky ztuhnou.
Hotovou polévku posypeme jemně nakrájenou pažitkou a petrželkou a ihned podáváme. Do středu každého talíře s polévkou ještě můžeme vložit kolečko natvrdo uvařeného vejce.
Načítám komentáře...