Ostrá polévka s krevetami
Seznam surovin
- vývar zeleninový 8 decilitrů (nebo voda)
- krevety 12 kusů
- nudle rýžové 2 hrsti
- mrkev 1 kus
- celer 0,4 kusu (menší)
- cibulka jarní 2 kusy
- chilli omáčka 4 lžíce (sladká, na ryby)
- sójová omáčka 3 lžíce
- olej sezamový
- sůl mořská
Postup přípravy
Z krevet odřízneme tělíčko a ocásek vyloupeme z krunýřku (necháme pouze zadní ploutvičku). Nožem nařízneme hřbet ocásku, vyškrábneme střívko a krevety omyjeme a osušíme. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na tenké dlouhé nudličky, jarní cibulku na šikmé tenké plátky.
Rýžové nudle uvaříme v osolené vodě podle návodu doměkka a scedíme je. V hrnci rozehřejeme sezamový olej, přidáme mrkev s celerem a krátce je orestujeme. Zalijeme je vařící vodou nebo
zeleninovým vývarem, přidáme jarní cibulku, krevety, sójovou omáčku a sladkou chilli omáčku, podle potřeby dosolíme a 2 minuty povaříme.
Uvařené rýžové nudle rozdělíme do šálků nebo misek, zalijeme je polévkou s krevetami a ihned podáváme.
Načítám komentáře...