pampelišková polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hrnci rozehřejte 2 lžíce másla, přisypte 2 lžíce hladké mouky, usmažte světlou jíšku a zalijte ji 1 l vody. Promíchejte, osolte a opepřete. Nechte projít varem tak, aby se v jíšce netvořily hrudky. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci másla a nechte na něm zlehka ovadnout 3 hrsti směsi nasekaných bylinek (chudobky, kopřivy, pampelišky, pažitky a petrželky). Bylinky vsypte do polévky a nechte je projít 5 minut varem. V 50 ml mléka rozšlehejte 1 vejce a vmíchejte ho do polévky. Přidejte 2 lžíce zakysané smetany na zjemnění a podávejte dozdobené čerstvou petrželkou.

Poznámka k receptu

Místo směsi bylinek použijte jen kopřivy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...