pampelišková polévka
Seznam surovin
- máslo 3 lžíce
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- jíška (světlá)
- voda 1 litr
- sůl
- pepř
- bylinky 3 hrsti (chudobky, kopřivy, pampelišky, pažitky, petrželky)
- mléko 50 mililitrů
- vejce 1 kus
- smetana zakysaná 2 lžíce
Postup přípravy
V hrnci rozehřejte 2 lžíce másla, přisypte 2 lžíce hladké mouky, usmažte světlou jíšku a zalijte ji 1 l vody. Promíchejte, osolte a opepřete. Nechte projít varem tak, aby se v jíšce netvořily hrudky. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci másla a nechte na něm zlehka ovadnout 3 hrsti směsi nasekaných bylinek (chudobky, kopřivy, pampelišky, pažitky a petrželky). Bylinky vsypte do polévky a nechte je projít 5 minut varem. V 50 ml mléka rozšlehejte 1 vejce a vmíchejte ho do polévky. Přidejte 2 lžíce zakysané smetany na zjemnění a podávejte dozdobené čerstvou petrželkou.
Poznámka k receptu
Místo směsi bylinek použijte jen kopřivy.
Načítám komentáře...