Papriková polévka
Seznam surovin
- cibule 2 kusy
- máslo 2 lžíce
- paprika červená 1 lžička
- mouka pšeničná hladká 80 gramů
- vývar zeleninový 500 mililitrů
- paprika červená 600 gramů
- smetana 125 gramů
- rajčatový protlak 5 lžic
- sůl
- pepř
- bazalka (na ozdobu)
Postup přípravy
Najemno nakrájejte 2 cibule. Rozehřejte 2 lžíce másla a cibule na něm nechte zesklovatět. Zasypte 1 lžičkou červené papriky a 80 g hladké mouky a zlehka opražte. Přilijte 500 ml zeleninového vývaru a za stálého mí- chání vařte 5 minut, aby se nevytvořily v polévce hrudky. Mezitím připravte 600 g červených paprik tak, že je zbavíte jadérek a rozmixujete (i se slupkou). 1 papriku si ale nechte stranou a nakrájejte ji na čtvrtiny. Rozehřejte 1 lžíci másla na pánvi a osmahněte na něm čtvrtiny paprik na dozdobení polévky. Ušlehejte 125 g smetany. Rozmixované papriky a 5 lžic rajčatového protlaku vmíchejte do vývaru, dochuťte solí a pepřem a potom opatrně přimíchejte ušlehanou smetanu. Podávejte s osmahnutými paprikami a toastíky. Dozdobte bazalkou.
Načítám komentáře...