Pestrý zeleninový Eintopf
Seznam surovin
- voda 1,5 litru
- vepřové maso 300 gramů (plec)
- mrkev karotka 200 gramů ( mladá, oloupaná)
- zelí bílé 200 gramů
- pórek 150 gramů
- brambory 2 kusy (syrové bez slupky )
- kedlubna 1 kus
- cibule 1 kus (střední)
- olej 0,4 decilitru
- česnek 2 stroužky
- pepř černý 1 lžička (celý)
- nové koření
- sůl
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky a opečeme je v hrnci na oleji. Přidáme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli, osolíme, přidáme pepř a nové koření, zalijeme trochou vody a pomalu dusíme pod pokličkou.
Karotku, zelí, syrové brambory a kedlubnu nakrájíme na plátky, přidáme do hrnce, promícháme a zalijeme vodou tak, aby všechny suroviny byly těsně potopené (nesmí ve vodě plavat). Přivedeme k varu a necháme zvolna probublávat na mírném plameni.
Když jsou zelenina i maso téměř měkké, přidáme na kolečka nakrájený pórek, podle potřeby ještě dolijeme vodu a eintopf necháme zvolna dovařit, aby byl i pórek měkký. Před podáváním eintopf podle chuti dosolíme.
Načítám komentáře...