Pikantní asijská polévka
Seznam surovin
- vývar kuřecí 1 litr (může být i z kostky)
- shiitake 200 gramů
- nudle čínské 1 balení
- cibulová nať 1 svazek
- paprička chilli červená 4 kusy
- česnek 4 stroužky
- sójová omáčka 5 lžic
- rybí omáčka 3 lžíce
- olej 3 lžíce
- citronová kůra 1/2 kusu
- sůl
Postup přípravy
Houby šii-take omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Chilli papričky omyjeme, překrájíme (pokud nechceme mít polévku příliš pálivou, zbavíme je nejprve semínek) a zprudka je opečeme spolu shoubami na rozehřátém oleji. Po chvilce přidáme nakrájený česnek, očištěné cibulky nakrájené na větší kousky a krátce opečeme.
Pak vše zalijeme vývarem a povaříme 10 minut. Přidáme sójovou a rybí omáčku, citronovou kůru, polévku osolíme (měla by být ostřejší i slanější, protože nudle do sebe vtáhnou část chuti) a vaříme ještě 5 minut.
Nudle uvaříme podle návodu na obalu, ale asi o třetinu času méně, aby zůstaly pevnější, vmícháme je do polévky a ještě krátce povaříme.
Načítám komentáře...