Pikantní plody moře
Seznam surovin
- voda 3 litry
- mořské plody 1 balení
- špenát 1 balení (čerstvý)
- kukuřice sterilovaná 1 konzerva
- paprička chilli červená 1 kus
- šafrán
- pepř bílý
- sůl mořská
Postup přípravy
Z ryb odřízneme filety (celkem 600 g) a dáme je stranou. Zbylé odřezky z ryb (1,2 kg) vložíme do vetšího hrnce, zalijeme je studenou vodou, přidáme šafrán, několik kuliček bílého pepře a chilli papričku, osolíme, přivedeme k varu a pozvolna vaříme těšně pod bodem varu 90 minut, dokud se nevyvaří polovina tekutiny.
Část hotového horkého vývaru odebereme, přivedeme ho k varu, vložíme do něj plody moře, odložené, na kousky nakrájené filety z ryb a kukuřičky a vaříme maximálně 4 - 5 minut.
Do větších misek rozdělíme uvařené plody moře, kukuřičky a kousky vařených ryb z vývaru, zalijeme je připraveným silným rybím vývarem, přidáme lístky mladého špenátu a ihned podáváme, doplněné čerstvým bílým pečivem.
Načítám komentáře...