Poctivá bramboračka
Seznam surovin
- máslo 100 gramů (nebo sádlo)
- mrkev 300 gramů
- celer 200 gramů
- petržel kořenová 100 gramů
- cibule 3 kusy
- voda 2 litry (nebo zeleninový vývar)
- brambory 500 gramů
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- česnek 3 stroužky
- houby sušené 1 hrst
- pepř černý (mletý)
- sůl
- kmín (drcený)
- majoránka
- petrželka velkolistá
Postup přípravy
Nakrájíme cibuli a veškerou zeleninu na kostičky. Do hrnce dáme zahřát sádlo a přidáme veškerou kořenovou zeleninu, kterou nejprve důkladně orestujeme. Přidáme špetku kmínu. Mezitím si namočíme sušené houby do vody.
Na orestovanou zeleninu přidáme pokrájenou cibuli, přidáme mouku a promícháme. Necháme zarestovat a přidáme vodu. Osolíme a necháme polévku zavařit. Opepříme ideálně čerstvě mletým pepřem. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a namočené houby a povaříme.
Nakonec přidáme nastrouhaný česnek, podle chuti polévku dosolíme a dochutíme čerstvou nadrobno nasekanou zelenou petrželí a majoránkou pro vůni a chuť.
Načítám komentáře...