Poctivý Kaldoun
Seznam surovin
- kachní maso 1 balení (drůbky, nebo z krůty, kuřete)
- nudle vaječné 80 gramů (široké, předem uvařené)
- zelenina kořenová 100 gramů
- máslo 2 lžíce
- cibule 1 kus (malá, nadrobno nakrájená)
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- pepř bílý 1 špetka (mletý)
- muškátový oříšek 1 špetka (nastrouhaný)
- žloutek 1 kus
- mléko 65 mililitrů
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce (nasekaná)
- sůl
Postup přípravy
Drůbky řádně očistíme, opláchneme. Vložíme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme. Vzniklou tmavou pěnu odstraníme, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu vcelku a vaříme vše doměkka.
V kastrolu na másle zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme přecezeným vývarem, jíšku dobře rozmícháme, okořeníme a necháme asi 20 minut povařit. Mezitím nakrájíme zeleninu z přecezeného vývaru a obereme a nakrájíme vychladlé uvařené drůbky.
Do provařené polévky s cibulovou jíškou přidáme drůbeží maso zbavené kostí a zeleninu. Vložíme předem uvařené široké nudle. Nakonec vlijeme žloutek rozmíchaný v mléce a krátce povaříme. Porce polévky okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem, mletým bílým pepřem a ozdobíme najemno nasekanou petrželkou.
Načítám komentáře...