Pohanková polévka
Seznam surovin
- olej 4 lžíce
- cibule 1 kus (menší)
- petržel kořenová 1 kus
- mrkev 1 kus
- celer 1/2 kusu
- pohanka 150 gramů
- kmín 1 lžička (mletý)
- žampiony 150 gramů (malé)
- vývar zeleninový 1 litr
- brambory 300 gramů (malé)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- majoránka 1/2 lžičky
- koriandr 1/2 lžičky (sušený)
Postup přípravy
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit.
Petržel, mrkev a celer oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Přisypeme pohanku a společně za stálého míchání orestujeme. Pak přidáme kmín a očištěné žampiony, které jsme podle potřeby překrájeli, a společně podusíme.
Vše zalijeme horkým vývarem, přidáme brambory nakrájené na kostičky, polévku osolíme, opepříme a vaříme, dokud nejsou zelenina i pohanka měkké.
Nakonec polévku dochutíme majoránkou a koriandrem.
Poznámka k receptu
Polévka je hodně sytá, takže ji klidně můžete podávat místo hlavního jídla, doplněnou čerstvým chlebem a posypanou nasekanou jarní petrželkou nebo pažitkou.
Načítám komentáře...