Pohanková polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit.

Petržel, mrkev a celer oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Přisypeme pohanku a společně za stálého míchání orestujeme. Pak přidáme kmín a očištěné žampiony, které jsme podle potřeby překrájeli, a společně podusíme.

Vše zalijeme horkým vývarem, přidáme brambory nakrájené na kostičky, polévku osolíme, opepříme a vaříme, dokud nejsou zelenina i pohanka měkké.

Nakonec polévku dochutíme majoránkou a koriandrem.

Poznámka k receptu

Polévka je hodně sytá, takže ji klidně můžete podávat místo hlavního jídla, doplněnou čerstvým chlebem a posypanou nasekanou jarní petrželkou nebo pažitkou.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...