Polévka Halászlé
Seznam surovin
- kapr 1/2 kusu (bez šupin)
- štika 1/2 kusu (bez šupin)
- paprika červená 3 kusy
- cibule 3 kusy
- rajčata 2 kusy (tvrdá)
- petržel kadeřavá/kudrnka 2 lžíce (nadrobno nasekaná)
- paprika pálivá 2 lžičky (mletá)
- pepř černý 4 kuličky (celý)
- bobkový list 3 listy
- nové koření 3 kuličky (celé)
- koření chilli 2 špetky (mleté)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Kapra nakrájíme na silné plátky, štiku na podkovy. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky, cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno, rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.
Polovinu ryb naskládáme na dno kotlíku (nebo hrnce), rozložíme na ně polovinu paprik, rajčat a cibule a přidáme polovinu celého koření, petrželky, mleté papriky a chilli. Pak přidáme druhou polovinu
ryb, zbytek zeleniny a zbytek koření.
Přilijeme vodu tak, aby vše bylo ponořené, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut klokotem, dokud se zelenina nerozvaří a šťáva není hustá.
Po ukončení varu slijeme šťávu do vhodné nahřáté mísy, maso z kotlíku rozdělíme na talíře a šťávu si pak každý z mísy bude přidávat podle chuti sám.
Poznámka k receptu
Polévku podávejte horkou a doplněnou dobrým čerstvým chlebem (neplatí pro celiaky).
Načítám komentáře...