Polévka "knedlovepřozelo"
Seznam surovin
- vepřové maso 200 gramů (tučnější, pečené)
- zelí kysané 200 gramů
- knedlík houskový 4 plátky (kynutý)
- cibule 1 kus
- máslo 40 gramů
- smetana 1 decilitr
- olej 3 lžíce
- kmín 1/2 lžičky
- sůl
- pažitka (nebo petrželka, nakrájená, na posypání)
Postup přípravy
Knedlíky nakrájíme na kostičky, nasypeme je na plech, pokapeme rozpuštěným máslem a ve vyhřáté troubě je upečeme dozlatova.
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na 2 lžících oleje dozlatova. Přidáme kmín, opečené houskové kostičky, zalijeme asi 7,5 dl vody a za občasného míchání přivedeme k varu. Přilijeme smetanu a povaříme 10 minut. Pak polévku rozmixujeme, vmícháme do ní vymačkané a překrájené zelí, osolíme ji a vaříme za občasného promíchání, dokud zelí nezměkne.
Maso nakrájíme na kostičky a opečeme ho na zbylém oleji.
Hotovou polévku rozdělíme na talíře, přidáme opečené maso a každou porci posypeme pažitkou nebo petrželkou.
Načítám komentáře...