Polévka po indicku
Seznam surovin
- vývar drůbeží 1 litr (ze slepice)
- slepičí maso 1 kus (část masa i kůže )
- zelenina
- rýže 80 gramů (krátkozrnná)
- olej 1 lžíce
- kari 2 lžíce
- koření chilli
- mandle 20 gramů (oloupané, na ozdobu)
- petržel hladkolistá 1 lžíce (nadrobno nakrájená, na ozdobu )
- citron 2 plátky (oloupaný, na ozdobu)
- sůl
Postup přípravy
Rýži propláchneme a spaříme vroucí vodou, Okapanou rýži zalijeme vodou a dusíme doměkka. Přidáme trochu vývaru, maso, kůži a zeleninu, vše rozmixujeme a dolijeme zbylým vývarem.
V horkém oleji zpěníme kari, přidáme k polévce, dosolíme, okořeníme a povaříme.
Porce polévky posypeme petrželkou, mandlemi a překrájenými plátky citronu.
Načítám komentáře...