Polévka s brambory a mletým masem
Seznam surovin
- slanina 100 gramů (libovější)
- olej 1 lžíce
- cibule 2 kusy
- mleté maso 400 gramů
- pepř černý (mletý)
- paprika sladká 1 lžička (nebo pálivá)
- kmín 1/2 lžičky
- majoránka
- brambory 400 gramů (nové)
- zelí bílé 250 gramů
- zelenina kořenová
- sůl
Postup přípravy
V hrnci zpěňte na oleji drobně nakrájenou slaninu a nakrájené cibule. Přidejte mleté maso, opečte, osolte, opepřete, malinko podlijte vodou a duste asi 30 minut.
Odstavte, vmíchejte lžičku sladké nebo pálivé papriky a kmín. Přidejte oloupané a na kostky nakrájené brambory, na nudličky nakrájené zelí a očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu.
Zalijte horkou vodou, aby bylo vše potopené, podle chuti přidejte sůl, pepř, majoránku a zvolna vařte doměkka.
Načítám komentáře...