Polévka s játrovými knedlíčky
Seznam surovin
- mrkev 2 kusy
- celer 1/2 kusu
- pastinák 1 kus
- pórek 1 kus
- vývar drůbeží 1 litr
- koriandr 4 snítky
- pepř 4 kuličky
- fazolky zelené 150 gramů
- petrželka velkolistá 1/2 svazku
- sůl
Knedlíčky:
- drůbeží maso 300 gramů (játra)
- vejce 1 kus
- sýr polotvrdý 50 gramů (Gouda)
- petrželka velkolistá 1/2 svazku
- strouhanka 7 lžic
- mouka 4 lžíce (na obalení knedlíčků)
- fazolky zelené 150 gramů
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1. Mrkev, celer, pastinák a pórek nakrájejte na tenké nudličky, přidejte je s kořením v gá- zovém sáčku (nebo v sítku na čaj) do studeného vývaru, podle potřeby osolte a přiveďte k varu.
2. KNEDLÍČKY: V misce smíchejte utřená nebo rozmixovaná játra, vejce, nastrouhaný sýr, 1 lžíci jemně nasekané petrželky, strouhanku, sůl a pepř. Ze směsi vytvořte knedlíčky o velikosti vlašského ořechu a obalte je v mouce.
3. Knedlíčky zavařte do vroucí polévky, přidejte fazolky a pomalu vařte asi 10 minut. Z hotové polévky odstraňte sáček s kořením.
4. Jednotlivé porce posypte jemně nasekanou petrželkou.
Poznámka k receptu
Místo jater můžete knedlíčky vytvořit z náplně grilovacích klobás.
Načítám komentáře...