Polévka s játrovými knedlíčky

Seznam surovin

Knedlíčky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mrkev, celer, pastinák a pórek nakrájejte na tenké nudličky, přidejte je s kořením v gá- zovém sáčku (nebo v sítku na čaj) do studeného vývaru, podle potřeby osolte a přiveďte k varu.

2. KNEDLÍČKY: V misce smíchejte utřená nebo rozmixovaná játra, vejce, nastrouhaný sýr, 1 lžíci jemně nasekané petrželky, strouhanku, sůl a pepř. Ze směsi vytvořte knedlíčky o velikosti vlašského ořechu a obalte je v mouce.

3. Knedlíčky zavařte do vroucí polévky, přidejte fazolky a pomalu vařte asi 10 minut. Z hotové polévky odstraňte sáček s kořením.

4. Jednotlivé porce posypte jemně nasekanou petrželkou.

Poznámka k receptu

Místo jater můžete knedlíčky vytvořit z náplně grilovacích klobás.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...