Polévka s krevetami
Seznam surovin
- kokosové mléko 3 decilitry
- vývar kuřecí 2 decilitry
- citronová tráva
- galanga
- limetkový list
- cibule šalotka
- krevety 2 porce
- šťáva limetková 4 lžíce
- rybí omáčka 2 lžíce
- Tom yum pasta 1/2 lžičky (olej z pasty, na barvu)
- žampiony 4 kusy (nahrubo krájené)
- cukr krupice 2 lžíce
- paprička chilli červená 1 kus
- koriandr
Postup přípravy
Kokosové mléko svaříme s kuřecím vývarem, citronovou trávou, galangou, limetovým listem a šalotkou a necháme několik minut povařit.
Pak postupně přidáváme další ingredience: krevety (nebo kuř. maso, v tom případě to bude polévka s kuřecím masem), limetovou šťávu, rybí omáčku, olej z Tom yum pasty a 4 nahrubo pokrájené žampiony.
Nakonec přidáme 2 lžíce cukru krupice, 1 chilli papričku a koriandr.
Galanga je velmi příjemně aromatická rostlina, která pochází z jižní Afriky, kde se tradičně používá k léčení nechutenství a zažívacích problémů.
Poznámka k receptu
Thajci si obvykle nelámou hlavu s gramáží jednotlivých surovin, které přidávají od oka, proto je ani my neuvádíme přesně.
Načítám komentáře...