Polévka s mořskými plody
Seznam surovin
- olej olivový 3 lžíce
- cibule 1 kus (střední)
- česnek 3 stroužky
- paprika zelená 1 kus
- cibulka jarní 3 kusy
- rajčata 4 kusy (loupaná)
- mořské plody 200 gramů
- bobkový list 1 kus
- víno bílé 100 mililitrů
- vývar zeleninový 700 mililitrů (může být i z kostky)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- těstoviny 100 gramů
- bazalka
- petržel kadeřavá/kudrnka
Postup přípravy
V hrnci zpěňte na oleji nakrájenou cibuli a nakrájené stroužky česneku.
Přidejte drobně nakrájenou zelenou papriku, nakrájené naťové cibulky, drobně nakrájená rajčata, krátce poduste, vložte 200g mořského ovoce, bobkový list, zalijte bílým vínem a zeleninovým vývarem, osolte, opepřete a povařte asi 5 minut.
Přidejte zvlášť uvařené a propláchnuté těstoviny a krátce prohřejte. Doplňte bazalkou a nasekanou petrželkou.
Načítám komentáře...