Polévka s rýžovými nudlemi
Seznam surovin
- nudle rýžové 60 gramů
- sůl
- pepř černý (mletý)
- koření (směs)
- máslo 20 gramů (na podušení žampionů)
- žampiony 150 gramů
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce ( nebo pažitka)
Do polévky:
- kuřecí maso 1 kus (větší stehno)
- cibule 1 kus
- bobkový list 1 list
- nové koření 3 kuličky
- pepř černý 10 kuliček
- mrkev 100 gramů
- celer 50 gramů
- pórek 30 gramů
- hrášek 50 gramů ( cukrový)
- brokolice 50 gramů
Postup přípravy
Kuřecí maso zalijte cca 1,25 l vody, přidejte oloupanou cibuli, bobkový list, kuličky nového koření a celý pepř, osolte a zvolna uvařte doměkka.Vývar přeceďte, opět ho uveďte do varu, přisypte nakrájenou zeleninu a krátce povařte.
Vložte obrané drobně nakrájené maso, rýžové nudle, podle potřeby přidejte sůl, pepř, polévkové koření a ještě krátce povařte.
Na másle poduste oloupané a na plátky nakrájené žampiony, přidejte je do hotové polévky společně s nasekanou zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Načítám komentáře...