Polévka se zelenými fazolkami
Seznam surovin
- slanina anglická 50 gramů
- fazolky zelené 400 gramů
- česnek 1 stroužek
- cibulka jarní 3 kusy
- rajčata 4 kusy (menší)
- tymián 1 snítka
- rýže 130 gramů
- pažitka (nebo estragon k podávání)
- sůl
Postup přípravy
V hrnci osmažte pokrájenou anglickou slaninu nebo tučné od šunky, přidejte očištěné fazolky
(podle velikosti dvakrát nebo třikrát rozkrojené), česnek nakrájený na plátky a pokrájenou jarní cibulku,
promíchejte, trochu orestujte a pak zalijte 1 litrem horké vody. Přidejte rajčata rozkrojená na dílky
a snítku tymiánu, přiveďte k varu a odkryté asi 5 minut pomalu vařte. Přisypte rýži, osolte a vařte
ještě asi 15 minut. Posypte nakrájeným estragonem nebo pažitkou a podávejte.
Načítám komentáře...