Polévka Šmakulajda
Seznam surovin
- šmakoun 200 gramů (bez příchuti)
- hříbky 25 gramů (sušené)
- brambory 400 gramů
- cibulka jarní 2 kusy
- smetana na vaření 150 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- kmín
- ocet 1 lžíce
- sůl
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 svazek
Postup přípravy
Houby předem namočte do studené vody, nechte nabobtnat a sceďte.
Scezené houby dejte do hrnce, zalijte je asi 600 ml vody, osolte, přidejte kmín a vařte 10 minut. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Přidejte je do vody k houbám a vařte, dokud nejsou skoro měkké. Mouku dobře rozmíchejte se smetanou, vlijte do polévky, přidejte na kostičky nakrájeného šmakouna a krátce povařte.
Vmíchejte nasekanou cibulovou nať, jemně nasekanou petrželku, podle chuti dosolte, opepřete a ochuťte octem.
Poznámka k receptu
Podávejte s čerstvým nebo opečeným chlebem.
Načítám komentáře...