Polévka Šmakulajda

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Houby předem namočte do studené vody, nechte nabobtnat a sceďte.

Scezené houby dejte do hrnce, zalijte je asi 600 ml vody, osolte, přidejte kmín a vařte 10 minut. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Přidejte je do vody k houbám a vařte, dokud nejsou skoro měkké. Mouku dobře rozmíchejte se smetanou, vlijte do polévky, přidejte na kostičky nakrájeného šmakouna a krátce povařte.

Vmíchejte nasekanou cibulovou nať, jemně nasekanou petrželku, podle chuti dosolte, opepřete a ochuťte octem.

Poznámka k receptu

Podávejte s čerstvým nebo opečeným chlebem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...