Polévka z červené čočky
Seznam surovin
- sýr Parmezán 70 gramů
- olej 2 lžíce
- cibule 2 kusy
- čočka červená 200 gramů
- špenát 100 gramů (čerstvý)
- citron 1 kus
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1. Troubu rozpalte na 150 °C. Na plech vyložený pečicím papírem udělejte lžičkou čtyři placičky z nastrouhaného parmazánu o průměru asi 10 cm. Upečte je dožluta a přendejte na mřížku vychladnout.
2. V hrnci rozehřejte olej, přidejte do něj cibuli nakrájenou na nudličky a nechte ji zpěnit. Přisypte čočku, zalijte ji 1 litrem vody a vařte asi 15 minut. Mezitím spařte špenát, za minutku ho slijte a prolijte studenou vodou, aby zůstal pěkně zelený. Několik malých lístečků si schovejte na ozdobení a ostatní listy nakrájejte na nudličky.
3. Polovinu čočky rozmixujte, přidejte nakrájený špenát a vše pomalu vařte ještě 5 minut. Podle chuti zakápněte citronem, opepřete a osolte. Jednotlivé porce ozdobte špenátem a sýrovými placičkami.
Poznámka k receptu
Tip: Pokud spěcháte, použijte konzervované luštěniny, ale jinak připravte luštěniny sušené. Jsou chutnější, mají lepší konzistenci a je to ekonomičtější, protože namočením zdvojnásobí svůj objem.
Načítám komentáře...