Polévka z červených fazolí a rumu
Seznam surovin
- rýže dlouhozrnná 2 hrnky
- cibule 2 kusy
- olej
- česnek 4 stroužky
- koření chilli
- kmín římský
- rum 3 lžíce
- fazole červené 1 konzerva
- vývar masový 500 mililitrů
- rajčatový protlak 1 kus (malý)
- limetka 1 kus
- celer řapíkatý 4 lístky (na ozdobu)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Uvařte rýži podle návodu na obalu.
2. Cibuli nakrájejte nadrobno a v oleji na pánvi nechte zesklovatět. Česnek rozetřete, přidejte ho k cibuli a ještě minutu opékejte.
3. Směs zasypte špetkou chilli koření, dochuťte římským kmínem a přilijte rum. Nechte chvilku povařit, přisypte červené fazole a zalijte masovým vývarem. Nechte alespoň 10 minut povařit.
4. Přidejte rajčatový protlak a dochuťte solí a bílým pepřem. Ještě asi 10 minut povařte.
5. Do misek rozdělte rýži a přelijte ji polévkou. Na závěr pokapejte šťávou z limetky a dozdobte lístky řapíkatého celeru.
Poznámka k receptu
Do polévky vmíchejte na pánvi zlehka opečené zelené fazolové lusky.
Načítám komentáře...