Polévka z cizrny s krevetami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cizrnu namočíme přes noc do velkého množství studené vody. Pak ji slijeme, propláchneme čistou vodou, přesypeme do hrnce s litrem vody a přivedeme do varu (nesolíme).

Během varu odebíráme pěnu z povrchu. Ztlumíme teplotu a cizrnu vaříme 30 - 40 minut. Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek zesklovatíme na polovině oleje. Přidáme koriandr a krevety a pomalu dusíme 3 minuty. Přilijeme bílé víno a krátce podusíme. Pak krevety vyjmeme, vyloupeme je a dáme stranou. Směs cibule a česneku přidáme do hrnce s uvařenou cizrnou a vše rozmixujeme na hladký krém (pokud je polévka moc hustá, zředíme ji vodou nebo vývarem).

Polévku osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Polévku rozdělíme do nahřátých misek, přidáme krevety a každou porci posypeme pažitkou a zakápneme zbylým olivovým olejem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...