Polévka z mušlí s vínem
Seznam surovin
- slávky jedlé 1 kilogram
- rajčata sterilovaná 1 sklenice (oloupaná)
- mrkev 2 kusy
- víno bílé 2 decilitry
- cibule šalotka 1 kus (velká)
- paprička chilli červená 2 kusy
- olej olivový
- pepř černý (mletý)
- sůl
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce (nasekaná, na posypání)
Postup přípravy
Čerstvé mušle očistíme, propláchneme ledovou vodou a necháme odkapat. V hrnci rozehřejeme několik lžic olivového oleje, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku a nastrouhanou mrkev a pomalu je za stálého míchání orestujeme, dokud cibule nezesklovatí.
Přidáme mušle, hrnec zakryjeme poklicí a vše necháme minutu dusit. Do hrnce přilijeme bílé víno, přidáme nakrájené chilli papričky, rajčata i s nálevem, přilijeme tolik vody, aby byly mušle ponořené, a pomalu provaříme 5 minut.
Polévku dochutíme solí a pepřem a každou porci na talíři posypeme nasekanou petrželkou.
Načítám komentáře...