Rebarborová zeleninová polévka s luštěninami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ve velkém hrnci rozpalte olej a přidejte do něj jemně nasekanou cibuli, sůl a pepř. Asi minutu restujte. Přisypte pokrájenou mrkev a celer a dál restujte asi 6 minut, dokud zelenina nezačne měknout. Přidejte rebarboru a polovinu petrželky a pokračujte v restování další minutu.

2. Přisypte luštěniny, zalijte směs vývarem, osolte a opepřete. Přiveďte k varu, pak plamen ztlumte a mírně vařte asi 25 minut, nebo dokud nejsou luštěniny měkké.

3. Před podáváním nechte chvilku zchladnout a posypte polévku petrželkou. Talíř ozdobte lžící smetany

Poznámka k receptu

Nemáte-li suché předvařené fazole a hrách, namočte je a uvařte dopředu. Přidejte je do polévky, až zalijete rebarboru vývarem (v postupu v bodě 2).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...