Rebarborová zeleninová polévka s luštěninami
Seznam surovin
- olej 3 lžíce
- cibule 2 kusy
- mrkev 2 kusy
- celer 1 kus
- rebarbora 1 hrnek (jemně nasekané)
- petržel hladkolistá 0,4 hrnku
- čočka 1 hrnek
- vývar hovězí 7 hrnků
- smetana zakysaná 4 lžíce (na ozdobu)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Ve velkém hrnci rozpalte olej a přidejte do něj jemně nasekanou cibuli, sůl a pepř. Asi minutu restujte. Přisypte pokrájenou mrkev a celer a dál restujte asi 6 minut, dokud zelenina nezačne měknout. Přidejte rebarboru a polovinu petrželky a pokračujte v restování další minutu.
2. Přisypte luštěniny, zalijte směs vývarem, osolte a opepřete. Přiveďte k varu, pak plamen ztlumte a mírně vařte asi 25 minut, nebo dokud nejsou luštěniny měkké.
3. Před podáváním nechte chvilku zchladnout a posypte polévku petrželkou. Talíř ozdobte lžící smetany
Poznámka k receptu
Nemáte-li suché předvařené fazole a hrách, namočte je a uvařte dopředu. Přidejte je do polévky, až zalijete rebarboru vývarem (v postupu v bodě 2).
Načítám komentáře...