Rybí polévka
Seznam surovin
- mořské plody 250 gramů (krevety, calamari, mušle - mražené)
- krabí maso 250 gramů (lze nahradit krabími tyčinkami)
- celer 1 kus (menší)
- mrkev 2 kusy
- petržel kořenová 2 kusy (menší )
- cibule 2 kusy
- česnek 1 palička
- rajčatové pyré 2 decilitry
- víno bílé 2 decilitry
- pepř černý 8 kuliček (celý)
- sůl
- paprička chilli červená 1 kus (podle chuti )
- koření na ryby (bez soli a glutamanu)
- olej olivový
- voda 1,5 litru
Postup přípravy
Na drobno nakrájíme 1 cibuli, 1/2 česneku, 1/2 celer, 1 petržel, 1 mrkev (na kostičky).
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a podusíme asi 15 minut. Podlijeme bílým vínem, přidáme rajčatové pyré, zamícháme a zalijeme vodou, přidáme sůl, kuličky pepře, rozemleté chilli papričky (podle chuti), celou cibuli, druhou polovinu hlavy česneku a zbytek zeleniny, kterou necháme vcelku. Vaříme, až celá zelenina změkne.
Pak ji vyjmeme, rozmixujeme a dáme zpět do hrnce. Přidáme mořský koktejl a kraba nakrájeného na kousky (nebo nakrájené krabí tyčinky), dále ochutíme rybím kořením a necháme prohřát.
Poznámka k receptu
Vznikne dobrota, ke které podáváme bílé pečivo, ideální je opečená bageta potřená česnekem.
Načítám komentáře...