Rybí Waterzooi - rybí polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Všechnu zeleninu oloupeme nebo očistíme, celer a petržel nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno a pórek na půlkolečka.

Rybí odpad, maso a polovinu zeleniny kromě karotky vložíme do hrnce, zalijeme 2 litry vody a přivedeme k varu. Sebereme pěnu, která se tvoří na povrchu, stáhneme plamen a pomalu vaříme
30 minut. Pak rybí maso vyjmeme, vývar scedíme přes pláténko do čistého hrnce a pomalu svaříme na polovinu původního množství.

V dalším menším hrnci vhodíme mušle do vroucí vody a když se otevřou, scedíme je a vyjmeme z nich maso. Z uvařených ryb obereme maso. Zbylou nakrájenou zeleninu i s baby karotkou orestujeme v pánvi na polovině másla, osolíme, opepříme a dáme stranou.

Do svařeného vývaru přidáme víno, orestovanou zeleninu, maso z ryb a mušlí a velmi pomalu vaříme 20 minut. Pak opatrně vmícháme smetanu, dochutíme solí a pepřem a krátce podusíme. Nakonec polévku dochutíme citronovou šťávou a zjemníme zbytkem másla. Každou porci na talíři ozdobíme nastrouhanou kůrou z citronu a zelenou petrželkou.

Poznámka k receptu

Tato polévka pochází z okolí Gentu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...