Rýžová polévka
Seznam surovin
- voda 8 decilitrů
- kuřecí maso 200 gramů (ze stehenních řízků)
- rýže 6 lžic (vařená)
- cibule 1 kus (střední)
- cibulka jarní 2 kusy
- sójová omáčka 2 lžíce
- olej sezamový 2 lžíce
- chilli pasta 1 lžička
- sůl
Postup přípravy
V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme vařenou rýži, sójovou omáčku a na nudličky nakrájené maso a 3 minuty zprudka povaříme.
Do hrnce s masem přidáme chilli pastu a oloupanou, na nudličky nakrájenou cibuli, povaříme další 2 minuty a polévku dochutíme solí.
Jarní cibulky očistíme, nakrájíme na nudličky a osmažíme na sezamovém oleji. Horkou polévku rozdělíme do malých šálků a každou porci ozdobíme osmaženou jarní cibulkou.
Načítám komentáře...