Rýžová polévka s mletým masem
Seznam surovin
- vývar 1 litr
- mleté maso 250 gramů (libové)
- rajčátka cherry 200 gramů
- rýže 150 gramů
- kukuřice 100 gramů (sterilovaná nebo mražená)
- sýr Čedar 60 gramů (nastrouhaný)
- mrkev 1 kus (malá, oloupaná)
- cibule 1 kus
- paprika žlutá 1/2 kusu
- cibulka jarní 1 kus
- olej 1/2 kusu
- rajčatový protlak 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- tymián
- sůl
Postup přípravy
Rýži propláchneme studenou vodou a necháme odkapat.
V kastrolu zahřejeme olej a zesklovatíme na něm drobně nakrájenou cibuli a jemné plátky česneku. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme, dokud se maso nerozmělní na drobné granulky. Přidáme tymián a protlak, osolíme, promícháme, zalijeme vývarem a necháme zavařit. Pak přisypeme rýži a polévku necháme zvolna vařit.
Očištěnou papriku, mrkev a jarní cibulku nakrájíme na kousky, přidáme je spolu s kukuřicí do polévky a zvolna vaříme ještě asi 20 minut. Před koncem varu přidáme omytá rajčátka a necháme je v polévce prohřát.
Polévku rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme.
Načítám komentáře...